Inghetata de vanilie cu sos de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 5148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 300-400 ml frisca
  • Vanilie
  • ~10 piscoturi
  • Sos de cirese:
  •  250 g cirese
  • 150 g zahar
  • 5 g Tort-Gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu sos de cirese:

Inghetata:

Ouale se separa. Albusurile se pot congela si se pot folosi la checul acesta delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Laptele se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la foc mediu aprox 10 minute,amestecand incontinuu sa nu se prinda de vas.  Dupa ce s-a ingrosat putin se pune vanilia si se lasa la racit Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu cealalta compozitie.

Amestecul obtinut se pune intr-un vas de plastic cu capac si se da la congelator. Se scoate de 3 ori,din ora in ora si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata. Cand scoateti a treia oara,dupa ce mixati turnati compozitia intr-o tava de chec se tapetata cu folie alimentara sau de aluminiu,si se lasa la congelator 2 ore,apoi se acopera cu piscoturi(puse pe latime),apoi se baga din nou la congelator si se lasa peste noapte.

Sos de cirese:

Cireselor li se scot samburii si se acopera cu zahar. Se lasa 1 ora la frigider,apoi se pun intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa. Dupa ce da in cateva clocote se adauga praful de tort-gelee si se mai fierbe 1 minut. Se pune sosul intr-un castron si se lasa sa se raceasca.

Inghetata se scoate foarte usor din forma si se lasa 30 minute la frigider inainte de servire. Se serveste felii impreuna cu sosul de cirese.

Puteti renunta la piscoturi si sa o serviti globuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu sos de cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie